17.05.2023.
Poziv za iskazivanje interesa za polaganje stručnih ispita Komisija za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine poziva zainteresirana fizička lica koja se žele baviti brokerskim i dilerskim poslovima ili poslovima investicijskog savjetnika (menadžera) na tržištu vrijednosnih papira u Federaciji BiH da se obrate Komisiji.
14.04.2023.
Novi iskorak u borbi protiv organizovanog kriminala Komisija za vrijednosne papire Federacije BiH je nadležnom tužilaštvu dostavila izvještaj o počinjenom djelu protiv fizičkih lica iz BiH, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, te pravnih lica iz BiH, Slovenije, Švicarske, Austrije, Slovačke i Lihtenštajna zbog postojanja osnova sumnje u činjenje krivičnih djela: Organizovani kriminal, Udruživanje radi činjenja krivičnih djela, Zloupotreba ovlaštenja, Nesavjesno privredno poslovanje, Prouzrokovanje stečaja, Primanje nagrade za trgovinu utjecajem, Pranje novca i Manipulacije na tržištu u vezi sa spornim prometom dionicama GP ŽGP d.d. Sarajevo, promjenom vlasničke i upravljačke strukture društva te spornim transakcijama nekretninama, odnosno spornim aktivnostima koje su dovele do drastičnog umanjenja vrijednosti imovine društva GP ŽGP d.d. Sarajevo i izazivanju namjernog stečaja nad ovim društvom.
12.04.2023.
Komisija podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Komisija za vrijednosne papire Federacije BiH je nadležnom tužilaštvu dostavila Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv 22 fizička lica iz BiH, te brokerske kuće, četiri društva za upravljanje fondovima, dioničkih i društava ograničene odgovornosti iz BiH, Austrije, Švicarske, Lihtenštajna, Malte i Slovenije, kao i odgovornih lica u pravnim licima zbog postojanja osnova sumnje da su prijavljena lica počinila krivična djela Udruživanje radi činjenja krivičnih djela i Manipulacije na tržištu u vezi sa prometom dionicama društva UNIOINVESTPLASTIKA d.d. Sarajevo.
01.03.2023.
Sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine! Komisija za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine upućuje srdačne čestitike povodom 1. marta, Dana nezavisnosti, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine.
08.02.2023.
Komisija za vrijednosne papire Federacije BiH potpisala Sporazum o operativnoj saradnji sa Finansijskom-Financijskom policijom Federacije BiH Sporazum o operativnoj saradnji između Finansijske-financijske policije Federacije BiH i Komisije za vrijednosne papire ima za cilj olakšavanje aktivnosti, povećanje transparentnosti i efikasnosti u osiguranju primjene i nadzora nad provođenjem zakona i drugih propisa koji se odnose na emisiju i promet vrijednosnih papira, nadzora nad provođenjem zakona i drugih propisa koji se odnose na finansijsko poslovanje, devizno poslovanje, unutrašnji platni promet, sprečavanje pranja novca i finansiranje terorističkih aktivnosti i otkrivanje i dokumentovanje krivičnih djela privrednog i finansijskog kriminala i korupcije, jače kontrole s ciljem generalne i specijalne prevencije, te pristupa podacima i raspoloživoj dokumentaciji kojom raspolažu Strane potpisnice.
14.11.2022.
Poziv za iskazivanje interesa za polaganje stručnih ispita Komisija za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine poziva zainteresirana fizička lica koja se žele baviti brokerskim i dilerskim poslovima ili poslovima investicijskog savjetnika (menadžera) na tržištu vrijednosnih papira u Federaciji BiH da se obrate Komisiji.
08.08.2022.
Javni poziv vlasnicima poslovnih prostora za iskazivanje interesa za zakup poslovnog prostora Predmet poziva je iskazivanje interesa vlasnicima poslovnih prostora u Sarajevu i to na području Općina Centar, Stari Grad i Novo Sarajevo za zakup poslovnog prostora za potrebe Komisije za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine.
27.07.2022.
Javni poziv vlasnicima poslovnih prostora za iskazivanje interesa za prodaju poslovnog prostora Predmet poziva je iskazivanje interesa vlasnicima poslovnih prostora u Sarajevu i to na području Općina Centar, Stari Grad i Novo Sarajevo za prodaju poslovnog prostora za potrebe Komisije za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine.