14.07.2023.
Upozorenja

Upozorenje o obavezi postupanja po Pravilniku o objavljivanju informacija i izvještavanju na tržištu vrijednosnih papira

Dionička društva koja su u obavezi postupiti u skladu sa članom 4. Pravilnika o objavljivanju informacija i izvještavanju na tržištu vrijednosnih papira ("Službene novine Federacije BiH" broj 99/22, 1/23 i 12/23), dužna su izvršiti registraciju i dostaviti izvještaje putem portala e-KVP, koji je dostupan na internetskoj stranici Komisije https://komvp.gov.ba/e-kvp. .

U skladu sa članom 4. Pravilnika o objavljivanju informacija i izvještavanju na tržištu vrijednosnih papira ("Službene novine Federacije BiH" broj 99/22, 1/23 i 12/23) upozoravamo dionička društva koja su u obavezi postupiti po Pravilniku o objavljivanju informacija i izvještavanju na tržištu vrijednosnih papira ("Službene novine Federacije BiH" broj 99/22, 1/23 i 12/23), da izvrše registraciju i objavu finansijskih izvještaja putem sistema Komisije e-KVP u skladu sa rokovima propisanim u članu 5. ovog Pravilnika. 

U svrhu pojašnjenja i uputa o načinu unosa izvještaja Komisija je izdala Uputstvo koje se nalazi na internetskoj stranici Komisije na sljedećem linku:

https://komvp.gov.ba/e-kvp